faq

Algemeen

Indian Summer? Vertel me meer!
×

Indian Summer? Vertel me meer!

Op Indian Summer maken we er op vrijdag 26 juni en zaterdag 27 juni 2020 met z’n allen het mooiste feestje van Noord-Holland van. Maak je weekend compleet met preparty op vrijdag 26 juni op de camping, Indian Summer XL op zaterdag 27 juni en een afterparty. Met deze Full Experience ga je het hele weekend all-in en is feesten gegarandeerd. Op de zaterdag pakken we tijdens Indian Summer XL groot uit met heel veel artiesten. Daarnaast komt er een Apres Ski Winter-Wonderland, een reuzenrad en op veler verzoek een open mainstage. Kortom: Welkom bij Indian Summer XL!

 

Kan ik het hele weekend feesten?
×

Kan ik het hele weekend feesten?

Reken maar van yes dat dat kan! Op vrijdag 26 juni 2020 kan je naar een te gekke preparty. Verwacht knotsgekke activiteiten van De Jongens Van Het Feest, dansen op lekkere hits, de tent afbreken met je vrienden en heerlijke meezingers!

Op zaterdag 27 juni pakken we tijdens Indian Summer XL groot uit met heel veel artiesten op de open air mainstage, een apres ski winter wonderland en nog veel meer. Ga voor de full experience!

Wanneer en waar vindt Indian Summer 2020 plaats?
×

Wanneer en waar vindt Indian Summer 2020 plaats?

De negentiende editie van Indian Summer vindt plaats op vrijdag 26 en zaterdag 27 juni 2020 op evenemententerrein Geestmerambacht in Langedijk.

Hoe oud moet ik zijn om Indian Summer te bezoeken?
×

Hoe oud moet ik zijn om Indian Summer te bezoeken?

Iedereen is welkom op Indian Summer. Wel hanteren we een minimum adviesleeftijd van 16 jaar. Ben je jonger dan 16 jaar, zorg dan voor begeleiding door een meerderjarige. Op het festivalterrein zijn geen speciale voorzieningen voor kinderen. Aan personen onder de 18 jaar wordt geen alcohol geschonken. Hier wordt streng op toegezien. Aan de ingang wordt gecontroleerd op leeftijd, dus zorg dat je je identiteitsbewijs bij je hebt!

Wat zijn de huisregels van het festival?
×

Wat zijn de huisregels van het festival?

De huisregels vind je in onze algemene voorwaarden op de site, klik hier om ze te lezen. De regels voor de camping vind je hier!

Food & Drinks

Ik krijg serieus honger van feesten, wat kan ik zoal eten op Indian Summer?
×

Ik krijg serieus honger van feesten, wat kan ik zoal eten op Indian Summer?

Ook dit jaar komen de allerlekkerste foodtrucks van Nederland weer naar ons fijne festival. Dus dat betekent een super uitgebreid aanbod aan heerlijk en ook biologisch eten. Verwacht de beste hamburgers, saté, crêpes, loempia’s, vers gesneden frieten en nog veel meer lekkers!

Van al dat gedans in de zon krijg ik dorst, is er gratis drinkwater beschikbaar?
×

Van al dat gedans in de zon krijg ik dorst, is er gratis drinkwater beschikbaar?

Yes! Bij de toiletten vind je gratis drinkwater. Daarnaast hebben we bij de bar uiteraard een zeer uitgebreid assortiment aan ijskoude drankjes. Wat dacht je van een lekker vers getapt biertje bijvoorbeeld? Of heerlijke cocktails en uiteraard tal van ijskoude frisdranken? Voor ieder wat drinks.

Ik heb medicatie nodig, kan ik dit meenemen?
×

Ik heb medicatie nodig, kan ik dit meenemen?

Als je speciale voeding of medicijnen nodig hebt en dit mee het festivalterrein op moet nemen, dan heb je een doktersverklaring nodig. Stuur ons uiterlijk twee weken voor het festival een mail naar info@indiansummerfestival.nl en we leggen het je nader uit.

Vervoer

Zal ik op de fiets komen?
×

Zal ik op de fiets komen?

Uitstekend plan! Je parkeert je fiets gratis voor de deur! Hieronder zie je de verschillende fietsroutes.

Vanuit Alkmaar/Heerhugowaard/Broek op Langedijk: rij richting Recreatieterrein Geestmerambacht. Zodra je op de Nauertogt rijdt volg je de gele borden naar het evenemententerrein en de fietstenstalling. Hierbij doorkruis je het natuurgebied Kleimeer. Let op dat het in deze omgeving ’s avonds donker kan zijn. Zorg dan ook voor goede fietsverlichtin. Night vision goggles ook prima natuurlijk.

Vanuit Noord- en Zuid-Scharwoude: volg de Veertweg en maak gebruik van de tunnel die onder de Schagerweg (N245) doorgaat. Je komt nu op de Wagenweg aan de Noordzijde van het recreatiegebied. Volg de gele borden en je ziet vanzelf aan je rechterzijde de fietsenstalling.

Vanuit Warmenhuizen/Schagen: volg de Diepsmeerweg of Dergmeerweg in zuidelijke richting. Vanaf de Diepsmeerweg kun je na camping De Kolibrie via de fietstunnel onder de Provinciale Weg (N504) door. Volg vervolgens de gele borden en je komt bij de ingang van de fietsenstalling uit.

Hoe bereik ik Indian Summer met het openbaar vervoer?
×

Hoe bereik ik Indian Summer met het openbaar vervoer?

Indian Summer is met het OV goed te bereiken vanaf NS station Alkmaar. Raadpleeg voor vertrek ns.nl of een OV-app voor actuele reisinformatie.


Dit jaar rijden er ook weer pendelbussen om jou vanaf station Alkmaar bij het busstation om je naar het festivalterrein te brengen. De bustijden worden dichter op de festivaldatum bekend gemaakt.

 

Naar Indian Summer met de auto?
×

Naar Indian Summer met de auto?

Dat kan zeker, de parkeerterreinen liggen op nog geen 5 minuten lopen van het festivalterrein en de camping. Probeer aub wel zoveel mogelijk te carpoolen, dat scheelt benzinekosten én spaart bovenal het mileu. Of nog beter; kom gewoon lekker op de fiets!

Vanuit richting Alkmaar word je vanaf de kruising Nauertogt – N245 Schagerweg omgeleid via de Schagerweg naar de provinciale weg (N504), vervolgens naar ons parkeerterrein.

Vanuit richting Oudkarspel en Schagen volg je de tijdelijke verkeersborden vanaf de kruising provinciale weg (N504) en de Schagerweg (N245). Vanaf deze kruising rijd je via de provinciale weg (N504) naar ons parkeerterrein.

Vanaf de Westfriesedijk/Kanaaldijk word je vanaf de kruising met de provinciale weg (N504) naar het parkeerterrein geleid.

Voor de parkeerterreinen geldt dat een parkeerplaats slechts gebruikt kan worden voor (RDW-gekeurde) personenauto’s en motoren. Indien de organisatie van oordeel is dat een voertuig danwel de inhoud van het voertuig een mogelijk gevaar voor de omgeving is, behoudt zij zich het recht voor om het voertuig te weigeren.

Bestuurders van voertuigen dienen op de parkeerterreinen te allen tijde de aanwijzingen van de verkeersbegeleiders en/of (beveiligings)personeel op te volgen. Foutgeparkeerde voertuigen worden weggesleept. De parkeerplaats wordt niet bewaakt. Het parkeren is derhalve op eigen risico, en de organisatie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor vermissing van of schade aan het voertuig (of de inhoud daarvan). De parkeerterreinen van het evenement zijn slechts toegankelijk voor voertuigen van bezoekers in het bezit van een  geldig toegangsbewijs tot het evenement.

Ik word afgezet met de auto, waar kan ik mijn moeder gedag kussen?
×

Ik word afgezet met de auto, waar kan ik mijn moeder gedag kussen?

How sweet! Dit kan bij de Kiss & Ride! De Kiss & Ride route staat duidelijk aangegeven op de borden. Let er goed op dat je op de aangegeven plek uitstapt en zorg dat je hier ook weer afspreekt na afloop van het festival.

Overig

We willen er een feestje van maken. Mag dat?
×

We willen er een feestje van maken. Mag dat?

Indian Summer Festival is een safe space voor iedereen. We willen er voor zorgen dat dat altijd zo blijft en daar hebben we ook jou voor nodig! Samen met onze partners Celebrate Safe en Ben je Oké? willen we jullie informeren over de risico's die kleven aan bijvoorbeeld alcohol, drugs, onveilige seks en niet nuchter rijden. Let tijdens het festival op jezelf, je vrienden en andere bezoekers. Klik hier voor meer informatie en de tien pijlers om veilig te feesten.

Ik ben iets verloren op het festival, waar vind ik de gevonden voorwerpen?
×

Ik ben iets verloren op het festival, waar vind ik de gevonden voorwerpen?

Tijdens het festival worden alle gevonden voorwerpen naar de informatiebalie op het festivalterrein gebracht. Kom je er pas later achter dat je iets verloren bent? Wij geven alle gevonden spullen af bij het gemeentehuis van Langedijk. Hier kun je na het festival terecht om je verloren spullen hopelijk terug te krijgen. Je kunt langsgaan bij de balie van het gemeentehuis van Langedijk of contact met hen opnemen via 0226 33 44 33. Succes! 

Wat doen jullie om het gebruik van single-use plastic te reduceren?
×

Wat doen jullie om het gebruik van single-use plastic te reduceren?

Indian Summer Festival wil de hoeveelheid plastic afval op het terrein zo ver mogelijk reduceren. Zo werken we met transparante Recycled-PET bekers. Dit is hergebruikt materiaal, dat opnieuw hergebruikt kan worden. De bekers worden als één monostroom verwerkt om de recycling van het materiaal te optimaliseren.

De publieks- en backstage cateraars op het festival gebruiken geen plastic disposables meer. In plaats van single-use plastics werken we met alternatieven als karton en echt servies. We willen stimuleren dat zowel de crew als het publiek op onze evenementen minder plastic, zoals wegwerpflesjes, gebruikt. Een van de maatregelen is het aansluiten van extra drinkwaterpunten, zodat bezoekers en crew hun eigen hervulbare fles kunnen meenemen en hervullen.

Hoe kan ik van alles op de hoogte blijven?
×

Hoe kan ik van alles op de hoogte blijven?

Je kunt ons volgen op Instagram, Facebook en Twitter. Daarnaast kun je je ook aanmelden voor onze nieuwsbrief, dan heb je het laatste nieuws altijd als eerste in je mailbox.

Wat gebeurt er met de beeld- en geluidsopnamen die gemaakt worden tijdens Indian Summer Festival?
×

Wat gebeurt er met de beeld- en geluidsopnamen die gemaakt worden tijdens Indian Summer Festival?

Goede vraag! De beeld- en geluidsopnames die gemaakt worden tijdens Indian Summer Festival door de organisatie van het festival, Friendly Fire, worden gebruikt op de website of op socials media zoals Facebook, Instagram, Twitter of YouTube. Daarnaast kan het ook zo zijn dat ook onze mediapartners opnames maken die gebruikt worden op hun mediakanalen en mogelijk zelfs voor radio en/of televisie. Opnamen die zijn gemaakt in het kader van cameratoezicht kan Friendly Fire gebruiken voor veiligheidsdoeleinden. 

Meer informatie vind je ook in het privacy statement

Waar laad ik mijn telefoon op en vind ik de kluisjes?
×

Waar laad ik mijn telefoon op en vind ik de kluisjes?

Zowel de kluisjes als de telefoon oplaadservice vind je bij de infobalie op het festivalterrein. Let op: de telefoonopladers zijn ook alleen te retourneren bij de infobalie op het festivalterrein.

Wordt het lekker weer?
×

Wordt het lekker weer?

SHINE! Uiteraard wordt het ook dit jaar prachtig weer, maar wees voor de zekerheid voorbereid op alle weertypes. Bij hoge temperaturen en/of felle zon: drink voldoende water (van alcohol droog je uit) en smeer jezelf in met zonnebrandcrème met een hoge factor. Vergeet bij minder goed weer je poncho of regenjas niet.

Ik ben mindervalide, kan ik ook naar Indian Summer komen?
×

Ik ben mindervalide, kan ik ook naar Indian Summer komen?

We doen ons best om het festivalterrein voor iedereen zo goed mogelijk bereikbaar en toegankelijk te maken, maar kunnen helaas niet garanderen dat elk stukje van het natuurlijke terrein (eenvoudig) bereikt kan worden door mensen met een beperking of in een rolstoel. Neem ter check contact met ons op via info@indiansummerfestival.nl . 

Doof word ik wel als ik tachtig ben, letten jullie ook op mijn oren?
×

Doof word ik wel als ik tachtig ben, letten jullie ook op mijn oren?

Vanzelfsprekend! We houden ons aan de wettelijk voorgeschreven geluidsnormen, maar we raden je sterk aan altijd gehoorbescherming te dragen wanneer je in de buurt bent van één van de podia op het terrein. Bij muziek boven de 87dB is het slim om oordoppen met een speciaal muziekfilter te gebruiken. Zo hoor je de muziek nog altijd super goed, kun je nog praten met de mensen om je heen én bescherm je je gehoor. Op ILoveMyEars.nl vind je een aantal nuttige tips hoe je je oren zo goed mogelijk beschermt. Bij de info balie op het terrein zijn oordoppen verkrijgbaar.

Mag ik mijn camera meenemen?
×

Mag ik mijn camera meenemen?

Natuurlijk moet de 19e editie van Indian Summer worden vastgelegd. Delen doe je op Instagram en Twitter (@IndianSummerNL, #ISF20). Professionele foto-, film- en andere opnameapparatuur (hieronder vallen alle camera’s met afneembare lenzen) zijn niet toegestaan. Digitale camera’s en mobiele telefoons met camera mogengewoon mee het festivalterrein op. GoPro’s zijn ook toegestaan, maar laat je selfiesticks thuis, die zijn zo ongezellig op de dansvloer.

Hoe zit het eigenlijk met de privacy van de bezoekers van Indian Summer Festival?
×

Hoe zit het eigenlijk met de privacy van de bezoekers van Indian Summer Festival?

Friendly Fire hecht veel waarde aan de privacy van haar klanten en bezoekers. In het Privacy Statement is na te lezen welke gegevens Friendly Fire verzamelt en waarom. Deze kun je hier lezen! 

Zoveel vragen en nog steeds geen antwoord!
×

Zoveel vragen en nog steeds geen antwoord!

Mocht je een vraag hebben en het antwoord hier niet hebben gevonden, dan kun je je vraag stellen via Twitter, Facebook of stuur een DM op Instagram. We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden!

Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
Sta cookies toeMeer informatie